הבלוג שלי הצהרת כוונות עיברית אנגלית סלט , אני אשתדל לכתוב בשני השפות על צילום אוכל והחיים בכלל...
בגיל 39 בבית בתל אביב בחדר \ מרפסת העבודה עם בקבוק של ג'ק ומים פועל על מנת לשרוד לעבור את הגל את המשבר הכלכלי העולמי ובכלל ליראות אייך שורדים בעולם כה כלכלי.היום הכנתי עוף בגריל עם ירקות שורש ותפוחי אדמה אני רוצה לומר לכם יצא מדהים פשוט ללקק את האצבעות בישול ארוך מאוד אך התוצאה שווה הכמות תספיק לי לשלושת הימים הקרובים אם לא יותר במידה ואקפיא. העלות ל6 שוקים ו2 חזה 110 שח ניתן להוריד בכמות השוקיים (ניגמר הג'ק כוסית אחרונה שלו עכשיו ) ואז להוזיל את מחיר עוף שלם אחד וירקות שורש עלו לי בסופר בבן יהודה 68 שח וזה ממש יוצא טעים :)
טוב אז ככה אחרי ששתפתי ופרסתי לקוביות את את הירקות גזר, צנון לבן ,בצל קישוא, שומר, ושום...הרבה שום לא מקולף בכלל אפשר להסיף כל כל ירק , אני דבר היחידי שלא היתי מוסיף זה פלפל ירוק או אדום בשל הטעם הדומיננתי, ( אבל זה אני). תיבלנתי אותם עם שמן זית אורגנו מלח אגוז מוסקט ג'ינג'ר ופפריקה חריפה בקערה ככה עם הידים ופרסתי על מגש , לצערי לא היה לי נייר כסף לשים מיתחת ואני אשלם על זה בשטיפה אבל חוץ מזה מי אוהב לאכול בניר כסף לאוכל יש טעם אחר. ועליהם את ניתחי העוף והכנסתי לתנור לזמן לא ידוע בטמפרטורה גבוהה התנור לא בגריל והתבנית לא הכי קרובה ללמעלה של התנור
בינתים הכינותי מראש ... חחח... לא בינתים שמתי שקית תפוחי אדמה אדומים בסיר עם מיים ובישלתי אותם עד האמצע וכיביתי את האש בתבנית לא היה מקום לשים אותם ביחד אבל כמו שאומירים מעז יצא מתוק ודברים טובים באים לאלו שממתינים.. כמה זמן אני צריך להמתין עד
שאזכה בלוטו.....
בכל מקרה את העוף יש להפוך בנקודה מסוימת שזה החלטתי לפי העין ולהנמיך את חום התנור לבערך 160 מעלות ולחזור לשמוע ג'אז בסלון בזמן שאני סוף סוף קורא את על הדרך של ג,ק קרואק הרבה ג'ק יש היום, אחרי בערך שעתים או שלוש של הפיכת העוף וטיפול בו ואף ליקראת סיום אפילו תוספת גריל בתנור משני הצדדים, לא לישכוח למזוג מהרוטב על העוף שלא יתיבש יותר מידי לא לידאוג הוא לא אולי רק הלבן של העוף ואולי יש מקום בהתחלה להפריד אותו ולהכין ממנו שניצלים זו אפשרות.
בכל מקרה אחרי שהעוף היה מוכןהוצאתי אותו מהתבנית אני חייב לציין שענבל לא יכלה לחכות גם אני לא אז טעמנו היה מפיל כמעט מושלם היו חסרות הפחממות בצורת תפוח האדמה אבל בגלל שלא היה מקום הם זכו לטיפול משלהם לאחר פינוי התבנית הם הוצאו מהמים נחתכו לקוביות וניכנסו לתבנית מלאת הנוזלים של העוף והירקות ולאחר טיבלון קצר שכלל רוזמרין מהעציץ אגוז מוסקט , שמן זית , מלח , וכמה חתיכות חמאה מעל הוכנסו לתנור לזמן לא מוגדר בחום גבוהה ועירבובים מידי פעם אני חושב שבערך ארבעה עירבובים בסך בכל. הסימן לזה שהם מוכנים בא בצורה של קריספיות מדהימה ספוגה בטעמים ורכה להדהים.
השילוב הסופי בצלחת, של תפוחי אדמה לוהטים, עוף וירקות שורש חמימים פשוט מדהים
כמו שאומרים נסו ותהנו בתאבון....
No comments:
Post a Comment